• TOP STIRI AZI
 • newz.ro POLL

  Cum apreciezi rezultatele Guvernului Ponta pana in prezent?

  [Vezi rezultatele votului]
  Aboneaza-te la newsletter!
  Email
  METEO
  BucurestiSenin24 °C
  Brasov20 °C
  Brasov21 °C
  Cluj24 °C
  [vezi prognoza din toata tara]

  Ce se va intampla cu persoanele care stau ilegal in SUA

  Ce se va intampla cu persoanele care stau ilegal in SUA
  Ziarul Financiar | 07.05.2013
  Yahoo News relateaza ca reforma legii imigrarii se concentreaza pe patru mari intrebari :

  Ce se intampla cu cei 11 milioane de imigranti ilegali care traiesc in Statele Unite?

  Cum sa se sporeasca securitatea granitelor?

  Cum sa se opreasca angajarea la negru a imigrantilor ilegali ?

  Cum sa se imbunatateasca sistemul legal de imigrare ?

  In prezent, peste 40 de milioane de imigranti traiesc in Statele Unite, ceea ce reprezinta 13% din populatie. Dintre acestia, 29% provin din Mexic, 25% din Asia, 9% din Caraibe, 15% din America Centrala si de Sud, 4% din Orientul Mijlociu, iar restul din alte regiuni ale lumii. Numarul imigrantilor ilegali din Statele Unite a atins valoarea maxima in 2007, cand 12 milioane de persoane locuiau fara drept in SUA, aproape 60% dintre acestia fiind mexicani.

  California este statul american cu cea mai mare populatie de imigranti, urmat de New York, New Jersey, Florida, Nevada, Hawaii si Texas, potrivit datelor oferite de Migration Policy Institute, un institut care se ocupa cu monitorizarea migratiei populatiei la nivel global.

  Mai mult de 60% dintre americani considera ca imigrantilor ilegali ar trebui sa le fie oferita o cale pentru a deveni cetateni. Printre conditiile pe care imigrantii ar trebui sa le indeplineasca pentru a avea un statut legal ar fi platirea taxelor si amenzilor si sa nu aiba antecedente penale. Unii legislatori doresc sa limiteze imigrantii fara drept la un statut legal, dar sa nu le ofera cetatenie deplina.

  Noua lege a imigrarii va oferi celor care locuiesc ilegal in Statele Unite posibilitatea sa obtina un statut de imigrant provizoriu, timp de 6 luni, daca respecta anumite conditii. Obtinerea unei cetatenii totale ar putea dura si 13 ani. Imigrantii ilegali care isi doresc sa capete un statut legitim vor trebui sa plateasca toate taxele din urma si o amenda de 2000 de dolari, precum si alte conditii impuse de noua lege. Nici o persoana care a intrat in SUA dupa 31 decembrie 2011, sau care are un antecedent penal, nu se incadreaza pentru obtinerea cetateniei.

  Companiile americane isi doresc un sistem de imigrare care sa le perimita sa aduca mai multi muncitori inalt calificati, sau muncitori in domenii precum agricultura. Noua lege a imigrarii va stabilii un sistem de vize pentru muncitorii in agricultura si va acorda mai multe vize pentru muncitorii inalt calificati.
  Aboneaza-te la newsletterele newz.ro! Click aici!


  Ai o parere despre subiectele newz.ro? Scrie-ne si o publicam!

  Aceasa stire a fost preluata de pe Ziarul Financiar.
  Taguri » ilegal, sua, persoane
  ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!
  ADAUGA COMENTARIUL TAU
  * Nume
  * Email
  * Introduceti codul secureCode
  *) Campuri obligatorii
  adauga comentariu
  * Comentariu
  Alte Stiri din Actualitatea Externa
  Vezi alte stiri
  TOP STIRI ASTAZI

  CELE MAI CITITE STIRI DIN ULTIMELE 7 ZILEE